8 Şubat 2010 Pazartesi

Yeni kitaplarım...

Cuma akşamı Türkan Hoca'nın anısına yazılan Ayşe Kulin kitabımı bitirdim ve evde okuyacak birşey kalmdığını farkettim. Genelde alırken tek tek değil yedekli alırım kitaplarımı. Cumartesi akşamı kocamla beşiktaş'ta vapurdan indikten sonra eve gitmeden önce İstiklal Caddesine uğramaya karar verdik. Mephisto bizim kitapçımız. Biz nerdeyse tüm kitaplarımız oradan alırız. Neden bilmiyorum ama girdik mi çıkmak bilmiyoruz. Cumartesi akşamı da öyle oldu girdik ve çıkamadık. Alper kendine 2 tane kitap aldı. Biri dünya klasiği Suç ve Ceza ikincisi Makalat. Mevlana ve Şems ile ilgil bir araştırma kitabı.
Aşağıdakilerde benim aldıklarım.
Evet yeni kitaplarım söyle
Ece Temelkuran ve Muz Sesleri

Oxford, paris, beyrut üçgeninde bir aşk ve savaş romanı! Hep bir iç savaştır aşk! Bir neden arar kendine...

Beyrut’ta dokuz ay yaşayarak yazdı. Beyrut’u seçmesinin nedeni, kitabının arka kapağında yazdığı gibi aşkın aslında bir iç savaş olduğuna inanmasından.


Yaşanarak yazılmış şeyleri hep çok sevmişimdir.



Bütün Dünya Bir Türk Romanını Konuşuyormuş. Ne kadar gurur verici. Genç Türk Romancı Serdar Özkan'ın ilk romanı Kayıp Gül bugünen kadar
29 dile çevrildi, 40'tan fazla ülkede basıldı.


Kanada'dan Japonya'ya, Brezilya'dan Endonezya'ya, dünyanın dört bir yanında okurların büyük ilgi ve beğenisini kazanan Kayıp Gül, birçok ülkede haftalarca bestseller listelerinde yer aldı. Tüm zamanların en çok okunan ve sevilen kitaplarından St. Exupéry'nin Küçük Prens'i, Richard Bach'ın Martı'sı, Hesse'nin Siddarta'sı ve Paulo Coelho'nun Simyacı'sına denk tutulan Kayıp Gül, özgün bir 'kendini keşfetme' romanı.


Bu kitabı çok merak ediyordum aslında şimdi sağlık versiyonu çıkmış bu bitsin onu alacağım. Bakalım neleri yanlış biliyoruz.
Bildiğinizi düşündüğünüz her şey yanlış... Bu kitap, yaygın kanılarla ilgili yanlış bilgilerimizin ve yanlış anlamalarımızın kapsamlı bir listesini sunuyor. Cahillikler Kitabı, filozofların, bilimcilerin ve sokaktaki insanların tarihin büyük bölümünde cevabını aradıkları bir soruya ışık tutuyor.






Bir de Dejavu herkes bir anı daha önce yaşamış gibi olmuştur işte bununla ilgili ilglimi çeken bir roman. Benim aldığımın kapak tasarımı farklı galiba değiştirmişler.


Aşka ve hayata ikinci bir şans vermek üzerine büyüleyici ve etkileyici bir roman Geçmişe dönmek mümkün olsaydı, hayatınızda neyi değiştirmek isterdiniz? Annie ve Marc dokuz yaşlarındaki çocukları Charlie ile beraber işlerini bırakarak Avustralya’dan Fransa’ya taşınır. Fakat iki yıl sonra, evlilikleri kötüye gider. Her şey daha da kötüye giderken, anlaşılmaz bir şey olur… Annie ve Marc için, geçmişlerine rahatsız edici bir seyahat gizli, acı dolu sırları açığa çıkaracaktır. Oğullarını sonsuza dek kaybetmemek için daha önce paylaştıkları aşkı yeniden yaşamaları gerekecektir. Déjà Vu aşk üzerine inanılmaz hareketli ve etkileyici bir hikaye.

4 yorum:

  1. Ece Temelkuran'ın "Muz Sesleri" kitabının çok methini duydum ben de... Ama aldığın kitapların hepsi özenle seçilmiş belli. Okuduktan sonra yine bu köşede senin de yorumlarını alalım:)

    YanıtlaSil
  2. Tamam nuriye'ciğim Muz Seslerine akşam başlıyorum bitirince yorumlarımı yazacağım.

    YanıtlaSil
  3. keyifle oku inşallah İremcim. Kayıp Gül için, bestseller olmasının yalan haber olduğunu okumuştum biryerlerde... okuyunca neler düşündürtecek bakalım.

    YanıtlaSil
  4. Ay çok üzülürüm öyle birşey varsa ama öyle birşey olsa bunu kitap kapağının arkasına yazıp bu şekilde pazarlarlar mı? Doğru olmadığı ortaya çıkar diye hiç düşünmezler mi? Dur ben bunu bir araştırayim. Umarım yoktur sadece söylentidir.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails