24 Temmuz 2009 Cuma

Yazlık Arkadaşları...



Yazlıktaki arkadaşlıklar çok dönemsel görünsede benim için öyle değil. Yazlıktaki arkadaşlarım o kadar eskiki bir çoğumuz artık görüşmüyorduk ama tesadüfen hepimiz bu tatilde oradaydık.
Ben çok samimi bir arkadaşımın kardeşini gördüm ve tesadüfen akşam geleceğini öğrendim onu aradım. Arkadaşım buraya geleceği için başka bir arkadaşını aramış ve o da tesadüfen oradaymış. sonra herkes birine telefon edip; acaba sende yazlıkta olabilirmisin diye sorunca bir sürü kişi olduk ve başladık eskilerden konuşmaya.
Herkesin gözleri doldu ve biz yaşlandık modundan kurtulamadık bir süre. Birde üstüne bizim daha bacak kadar bıraktığımız arkadaşlarımızın kardeşlerinin koca adam olduklarını görünce net bir şekilde anladık.
Kimi saçının rengini değiştirmiş, kiminin saçı dökülmüş, kimisi göbek yapmış kimisi o küçükken olan tombişliği gitmiş incecik kalmış. Ama ortak görüş en az benim değiştiğim yönündeydi. İnsallah 10 sene sonrada aynısı düşünülür :)

Herkes bir koşturmaca içinde, kimi evlenmiş, kimi evlenip boşanmış, kimi babasını kaybetmiş, kimi yeni nişanlanmış, kiminin çocuğu olmuş, kiminin olmak üzere bir suru hayat, bir suru hikaye.

Bu hayatlar bu hikayeler eskiden bahçede birlikte top oynadığımız, öğlenleri birlikte yüzdüğümüz, çoğu zaman yukarı çıkmamak, ayrılmamak için hergün hepbirlikte birinin evinde yemek yediğimiz, bir çoğumuzun "ilk"lerine şahit olduğumuz bir grup ufak çocuğun hikayeleri...

10 kişi aynı anda havuza girer aynı anda çıkardık bu seferde aynısı oldu ve hepimizin yan yana dizilmiş havuz kenarında konuşuyorduk. Bir arkadaşımızın annesi aynı sizin bu sekilde 15 sene önce bir fotografınızın var dedi bazı kişiler eksik ya da değişmiş olabilir ama 5 - 6 kişi kesin sabittir. Annesinin gözü dolunca hepimizin doldu.

Hesaplamaya çalıştık ne zaman ve nasıl tanıştığımızı. Kaç senesinde arkadaş olduk, bizi kim tanıştırdı diye hafıza zorladık ve hemen hemen herkes nasıl tanıştığını hatırlamıyor. Ama anıları dün gibi hatırlıyoruz. Komik anılar o kadar çok saf o kadar temiz ki... Şaka gibi en az 15 sene olmuş birbirimizi tanıyalı ve hala oturup sohbet etmek cok hoş oldu.

Benim için çok güzel hiç beklemediğim bir tatil oldu. Herkes sözleşse ve şu tarihte yazlıkta buluşuyoruz dese mümkün değil bir araya gelmemiz. Kesin birilerinin işi çıkar, birisi gelemez bu sekilde tesadüfen olunca daha güzel oluyor...
Herkesi gördüğüme ve tatilimin sonunda böyle bir süprizle bitmesine çok sevindim. Darısı her seneye olur inşallah.

Arkadaşlıklar her zaman görüşmesende, görüştüğünde kaldığın yeri kaybetmemişsen çok anlamlı oluyor...

1 yorum:

  1. Cok guzel bir yazi olmus hayatim. eline saglik. bazi arkadasliklar boyle zarar gormeden bir omur surebiliyor. zorlamasiz, baskisiz, niye aramadinsiz. cok keyifli. umarim sizin arkadasliginiz da coook uzun soluklu olur.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails